Vuoden 2022 hyviä askelmia kohti tavoitteiden saavuttamista

Vuosi 2022 on juuri alkanut, ja monilla meistä on ajatuksissa erilaisia tavoitteita tälle vuodelle. Olipa tavoitteemme mitä tahansa, täyttyäkseen ne tarvitsevat aina joitain astinlautoja, työvälineitä ja välietappeja.

Miettiessäni työalueeni tavoitteita olen innostunut! Tähän vuoden alkuun mahtuu nimittäin kaksikin isoa tapahtumaa, joista seurakunnat voivat saada itselleen työvälineitä ja astinlautoja tavoitteisiin.

Seurakuntien koulutyössä oleville globaalikasvatuskoulutus 12.1.2022 alkaen

Ensimmäinen on globaalikasvatuskoulutus, joka starttaa 12.1.2022. Tämä etäkoulutus antaa koulutyössä mukana oleville seurakuntalaisille valmiudet pitää laadukkaita oppitunteja kouluissa. Opiskelijat tapaavat toisiaan Teams-ympäristössä kerran viikossa, mutta muutoin suorittavat annettuja kurssitehtäviä itsenäisesti. Koulutus päättyy päättökokeeseen maaliskuussa, minkä jälkeen opiskelija saa Fidan globaalikasvatusdiplomin todistukseksi läpikäydystä koulutuksesta. On ollut mahtavaa rakentaa tätä kokonaisuutta Fidan kanssa!

”Nuorten haasteet – Miten seurakunta vastaa?” -teemainen koulutuspäivä 26.2.2022

Toinen tärkeä tapahtuma on jo perinteeksi tullut Innostu & Innosta -koulutuspäivä lauantaina 26. helmikuuta 2022. Teemana on ”Nuorten haasteet – Miten seurakunta vastaa?”. Rakentaessani tätä kokonaisuutta olen kiitollinen siitä, että minulta löytyy taustaa päivän aiheelle niin opintojen, lyhytkurssien kuin elämänkokemustenkin puolelta. Oikeastaan tuntuu kuin kantaisin rintalasta helmoissani sisältöä valmistellessani.

Päivä koostuu neljästä eripituisesta osuudesta, ja niissä käsitellään nuorten tämän päivän haasteita, Helluntaiherätyksen Koulupalvelun ja seurakuntien mahdollisuutta olla tukena sekä muutamia tärppejä, jotka tulisi muistaa työssä nuorten parissa.

Teemapäivä sopii erinomaisesti lapsi-, nuoriso- ja koulutyössä mukana oleville palkatuille ja vapaaehtoisille seurakunnan toimijoille. Päivä pidetään Varkauden helluntaiseurakunnalla, jonne voi koronarajoitusten puitteissa kokoontua. Lisäksi on mahdollista osallistua etänä Zoomissa ja käydä tehtävien aikana keskustelua siellä omissa huoneissa. Tuskin maltan odottaa tuota päivää!

Linkki (päiv. 22.2.22): La 26.2.2022 Innostu & Innosta -päivään voit osallistua Zoomilla (ks. esite) tai paikan päällä Varkaudessa (ilmoittaudu viimeistään 24.2.). Avaa esite tästä.

Koulutuspäivien anti ja ideat jatkokäyttöön tukemaan tavoitteiden saavuttamista!

Olen innostunut, että saan jakaa näitä työvälineitä ja astinlautoja seurakunnille, jotta te voisitte jakaa niitä edelleen! Lisäksi näistä syntyneillä ideoilla voimme palvella yhteisöä, jonka keskellä elämme.

Hyvä Savo ry tahtoo olla opettajien ja muun koulun henkilökunnan, lasten ja nuorten rinnalla sillä osaamisella, mitä meillä on antaa kasvatuskumppanuuteen sekä välittämisen ja tuen osoittamiseen. Se on meidän tavoitteemme tänäkin vuonna! Mennään tähän tavoitteeseen käyttämällä jälleen ahkerasti astinlautoja ja työvälineitä!

Marjut

Marjut Lindholm-Holopainen, Hyvä Savo ry

Tags: , ,