Seurakunnille

Valmiita työkaluja omatoimiseen koulupalveluun

  • Esittely helluntaiherätyksestä
  • Hauskat pelit -puuhapajat
  • Helluntaiseurakuntien Koulupalvelun valmista materiaalia koulutyöhön, muun muassa joulu- ja pääsiäisaiheista, klikkaa: hkopa.fi (avautuu uuteen ikkunaan).
  • JP ja murtovaras -elokuva
  • Koulutuksen kautta tarjolla myös globaalikasvatusmateriaali ja esikoulumateriaali sekä yrittäjyysoppituntimateriaali

Koulupalvelutiimien valmentaminen ja tuki

Haluamme innostaa ja varustaa paikallisia seurakuntia omatoimiseen koulutyöhön. Paikallisen koulutyön yhdyshenkilön valmentaminen sekä ympärillä olevan tiimin valmentaminen laadukkaaseen koulutyöhön on yksi tärkeimmistä tehtävistämme.

Seurakuntien on mahdollista saada henkilökohtaista valmennusta ja tukea sopivien välineiden etsimiseen ja oman materiaalin tuotantoon. Lisäksi tarjoamme seurakunnille vuosittain Innostu ja innosta -koulutuspäivää.

Innostu ja innosta -koulutus

Seurakunnille Savossa on tarjolla vuosittain Innostu ja innosta -koulutuspäivä; koulutuksia tarjotaan kahdesti vuodessa, kevätkaudella helmikuussa ja syyskaudella syyskuussa. Syksyn päivä on kohdennettu erityisesti materiaalin jakoa varten paikallisille koulutyön osaajille.

Vuoden 2024 Innostu ja innosta -päivä pidettiin 17.2.2024 teemalla ”Uskalla!” Varkauden Helluntaiseurakunnalla. Vetovastuussa olivat Marjut Lindholm-Holopainen ja pastori Marko Selkomaa. Lue lisää blogistamme! Ennakkoesitteen näet tästä.

Palautteita:

Kävimme Mikkelin Helluntaiseurakunnan vanhimmistona vuoden 2019 Innostu & Innosta -koulutuspäivillä. Päivien aikana saimme mm. mahtavan ”työkalun”, miten voimme tukea seurakunnan vapaaehtoisten hyvinvointia ja varustaa heitä palvelutehtävissään. Olimme materiaalista niin otettuja, että olemme lisäämässä Marjutin opettamia asioita valmisteilla olevaan vanhimmistomanuaaliimme. Lämmöllä suosittelen!” Tero Ojasalo, johtava pastori, Mikkelin Helluntaiseurakunta (2019)

Innostu ja innosta – Vapaaehtoisten hyvinvointi, tukeminen ja johtaminen -koulutus

Seurakunnille koko Suomessa tarjotaan Innostu ja innosta – Vapaaehtoisten hyvinvointi, tukeminen ja johtaminen -koulutusta. Tämä koko päivän kestävä koulutus tähtää innostamaan seurakuntien johtoa ja tiiminvetäjiä katsomaan siihen tärkeimpään resurssiin, joka heillä on eli vapaaehtoistoimijoihin. Koulutuksen järjestäjätahona on Suomen Helluntaikirkko ja kouluttajana Marjut Lindholm-Holopainen.

Koulutuspäivässä käydään läpi vaikuttavaa ja voimaannuttavaa johtajuutta, kolmen K:n systeemiä, esteitä vapaaehtoistyön toiminnalle sekä askeleita vapaaehtoisten tukemiseksi. Päivä jakaa käytännön ideoita ja ohjaa pohdintojen ja tehtävien avulla satsaamaan vapaaehtoistyön vahvistamisen kulttuuriin seurakunnissa. Päivän opetusmateriaali ja tehtävät jäävät seurakunnalle käyttöön koulutuspäivän jälkeen. Lue lisätietoa ja palautteita koulutuksesta klikkaamalla Innostu ja innosta -koulutus (avautuu uuteen ikkunaan). Tulevista koulutuspäivistä ilmoitetaan nettikalenterissa helluntaikirkko.fi (avautuu uuteen ikkunaan).

Seurakuntien on myös mahdollista saada koulutuspäivän tueksi johtoryhmätyöskentelyä varten tuotettuja herätteleviä kysymyksiä, jotka ohjaavat pohtimaan ja arvioimaan omia toimintatapoja suhteessa vapaaehtoisiin.

Palautteita:

Osallistuimme Innostu ja innosta -koulutukseen seurakunnan johtoryhmänä ja työntekijöinä etäyhteydellä Zoomissa. Marjutilla on kyky käsitellä rakentavalla tavalla vapaaehtoistyön kipupisteitä ja haasteita. Omat haastavatkin kokemukset ovat kääntyneet pääomaksi ja niiden kautta hän pystyy antamaan käytännöllistä näkökulmaa. Koulutus antoi erinomaista pohdittavaa ja tuki meitä vapaaehtoistyön johtamisessa ja sen kehittämisessä. Marjutin etukäteen tekemä taustaselvitys seurakuntamme tilanteesta mahdollista täsmällisen sisällön tarpeeseemme. Koulutuksessa mukana olleilta kuului erittäin innostunutta ja kiitollista palautetta annista.” Tero Koivisto, johtava pastori, Vaasan helluntaiseurakunta (2022)