Hiertävät kivet

Kivi pyörimässä kengän sisällä tai kiinnittyneenä kengän pohjaan – jokainen meistä tietää, miltä se tuntuu. Askellus muuttuu, ja kohta huomaa miettivänsä vain kiveä. Aika moni meistä tahtoo pysähtyä pian ja nakata hiertävän kiven pois, eikö niin.

Nämä hiertävät kivet ovat nyt pyörineet mielessäni. Hiertäviä kiviä meillä voi olla seurakuntakentälläkin paljon. Meidän toimintatapamme voivat jopa luoda uusia kiviä tielle. Myös minä itse voin olla kivi jonkin asian tiellä. Tavoite on, että ainakin tekemämme koulutyö olisi palvelua, jossa kivet eivät hierrä. Tämä vaatii jatkuvaa arviointia, ongelma-alueiden kuntoon hoitamista, työn kehittämistä ja meidän tekijöiden säännöllistä kouluttautumista. Me tarvitsemme pohtia, miten voimme olla luomassa yhä toimivampaa kasvatuskumppanuus polkua kouluihin, jossa koulut voivat kokea, että olemme nimemme mukaisesti Helluntaiseurakuntien Koulupalvelu – palvelu, joka on kivetöntä ja hiertämätöntä.

Viimeksi tammikuun lopulla, kun olin yhteydessä erääseen rehtoriin, hän sanoi minulle merkittävät sanat: ”Tiedän toiminnastanne. Se on laadukasta ja tarjonta on laajaa. Tekijät ovat osaavia.”

Tämänkaltainen palaute on taso, minkä tahdon säilyttää työalueellamme. Siksi jälleen kerran meillä on edessä Innostu & Innosta -koulutuspäivä seurakunnille ja koulutyötä tekeville 25.2.2023 Lapinlahden helluntaiseurakunnalla. Päivässä totta kai käsittelemme nyt tätä jo mainittua kiviteemaa. Ensimmäinen sessio on ”Ottakaa kivi pois” ja toinen sessio on ”Niin he ottivat kiven pois” -teemaisia. Kolmas sessio on sitten koulutyöhön materiaalin jakoa tukien aivan pienempien katsomuskasvatusta.

Pirteää talvea meille kaikille!

Marjut

Marjut Lindholm-Holopainen, Hyvä Savo ry

Huom. Ilmoittautumistiedot on poistettu 25.2. päivän jälkeen tästä kirjoituksesta.

Tags: